Ervaringen met Hammer Bouw:

Auke Huitema

Peter van der Meij heeft bij mij de samenvoeging van een benedenwoning en een bovenwoning gerealiseerd. Het ging om een pand uit 1905, dat altijd gesplitst was geweest, in de Oosterpoortbuurt in Groningen. Om de verbinding van boven naar beneden te maken moest de constructie aangepast worden. Een muur werd afgebroken en er kwam een nieuwe trap in. Muurverwarming is aangebracht en het hele onderhoud is gedaan. Nu is het een mooi oud herenhuis.

Wat Hammer Bouw onderscheidt is dat Peter van der Meij een totaaloplosser is. Hij kijkt naar je hele huis, naar wat daaraan moet gebeuren, en neemt de verantwoordelijkheid voor alles. Of hij doet het zelf, of hij huurt in, en dan weet hij wie hij moet benaderen. Verder heeft hij oog voor stijl en schoonheid van oude gebouwen. Het is niet iemand die maar breekt en er wat nieuws in zet. Als je iets wil vernieuwen draagt hij opties aan die passen bij de stijl van het huis en het budget van de opdrachtgevers.

 

Marieke Prins en Willem Bos

Tien jaar geleden kochten wij een huis aan het water in een Fries dorpje. Rond de Tweede Wereldoorlog was dit huis gebouwd voor de veerman die mensen het kanaal overzette. Bijna al het bouwmateriaal, ramen, stenen, kwam van een oude school die net was afgebroken. Hammer Bouw deed de verbouwing van een leuk maar bijna ongeïsoleerd huis, met veel achterstallig onderhoud en onprettige indeling, naar een fijn gezinshuis. Drie mannen, waaronder eigenaar Peter van der Meij, werkten enkele weken bij ons. De sfeer was goed en over het resultaat waren we tevreden.

Hammer Bouw raden we aan voor wie een leuke niet-standaard klus heeft, waarover iemand met overzicht en ervaring moet meedenken. Een mooi oud huis bijvoorbeeld, wat je met duurzame materialen zoals leem en vlas bij de tijd wilt brengen. Prettig is dat Peter van der Meij reële tijd- en geld-inschattingen maakt.

Comments are closed.